Deser
Ciasto ucierane ze śliwkami.
- Wege
- Łatwy
- Do 60 min
- $
- Niegotujący
- 10
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- mieszadło K
- malakser
- mieszadło elastyczne
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1. Wszystkie składniki muszą być koniecznie w temp. pokojowej!
2. W robocie robota zamontuj mieszadło elastyczne.
3. W misie robota umieść miękkie masło oraz cukier. Uruchom robot ustawiając prędkość pracy w pozycję 3.
Ucieraj całośc na jasny puch.
4. W ramieniu robota zamontuj mieszadło "K". Uruchom robot ustawiając prędkośc pracy w poz. 2. Stopniowo dodawaj po jednym jajku oraz po łyżce mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia. Ucieraj całość jeszcze chwilkę do uzyskania jednolitego ciasta.
5. Składniki kruszonki umieść w malakserze wyposażonym w noże do siekania. Malakser zamontuj na ramieniu robota.
6. Uruchom robot ustawiając prędkość w poz.3 miksuj przez kilka sekund do wymieszania się składników.
7. Na dno foremki o wymiarach 16 x 28 cm wylej ciasto, wyrównaj. Nakładaj połówki śliwek bez pestek wymieszane wcześniej z cynamonem i kisielem w proszku. Wierzch posypujemy kruszonką.
8. Piecz przez 40-45 minut w temp. 190 stopni.