Deser

Ciasto marchewkowo-czekoladowe ze śliwkami

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 60 min
  • $
  • Niegotujący
  • 8

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- trzepaczka

- malakser

SKŁADNIKI:

4 jajka
200 g cukru
cukier wanilinowy
50 ml oleju rzepakowego
230 g mąki pszennej pełnoziarnistej
łyżeczka proszku do pieczenia
30 g gorzkiego kakao
300 g marchewki
śliwki
figi

Przepis podstawowy

1. Jajka z cukrami umieść w misie robota.

2. W ramieniu robota zamontuj trzepaczkę.

3. Uruchom robot ustawiając prędkośc pracy w pozycję 3. Mieszaj 60 sekund, dodaj olej i dalej ubijaj.

4. Następnie dodaj mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia i kakao. Wymieszaj do połączenia.

5. Na ramieniu robota zamontuj malakser wyposażony w tarczę o małych oczkach. Uruchom robot ustawiając prędkość pracy w poz.3. Zetrzyj marchewkę na małych oczkach i wmieszaj łyżką do ciasta.

6. Piekarnik nagrzej do 180°C

7. Formę do ciasta natłuść  i obsypmąką lub bułką tartą. Przelej ciasto.

8. Na wierzchu poukładaj pokrojone owoce. Piecz około 50-55 minut 

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.