• Buraczane Brownie

Deser

Buraczane Brownie

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 60 min
  • $
  • Niegotujący
  • 8

Przystawki, których będziesz potrzebować:

SKŁADNIKI:

dwa ugotowane buraki (około 250 g)
150 g mąki pszennej
200 g czekolady deserowej lub gorzkiej
200 g masła lub margaryny
2 łyżki kakao
3 jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Przepis podstawowy

1.

Ugotowane buraki obierz przekrój na drobniejsze części, umieść w blenderze kielichowym zblenduj ( prędkość pracy 4 czas 45 sekund )

2.

Masło wraz z czekoladą rozpuść i przestudź 

3.

W ramieniu robota zamontuj mieszadło K. Do misy robota wsyp cukier oraz jajka. Uruchom robot ustawiając prędkość pracy w pozycję 3 dodaj do rozpuszczonej czekolady i masła, wszystko dokładnie ze sobą wymieszaj.

4.

Mąkę, proszek do pieczenia i kakao połącz ze sobą i dodaj do masy, mieszaj aż do połączenia się składników (prędkość 3 czas 30 sekund)

5.

Na koniec dodaj buraki i chwile mieszaj.

6.

Ciasto przelej do małej formy wyłożonej papierem do pieczenia.

7.

Piecz około 30 min w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 170 stopni C.

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.