Deser
Buraczane Brownie
- Wege
- Łatwy
- Do 60 min
- $
- Niegotujący
- 8
Przystawki, których będziesz potrzebować:
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
Ugotowane buraki obierz przekrój na drobniejsze części, umieść w blenderze kielichowym zblenduj ( prędkość pracy 4 czas 45 sekund )
2.
Masło wraz z czekoladą rozpuść i przestudź
3.
W ramieniu robota zamontuj mieszadło K. Do misy robota wsyp cukier oraz jajka. Uruchom robot ustawiając prędkość pracy w pozycję 3 dodaj do rozpuszczonej czekolady i masła, wszystko dokładnie ze sobą wymieszaj.
4.
Mąkę, proszek do pieczenia i kakao połącz ze sobą i dodaj do masy, mieszaj aż do połączenia się składników (prędkość 3 czas 30 sekund)
5.
Na koniec dodaj buraki i chwile mieszaj.
6.
Ciasto przelej do małej formy wyłożonej papierem do pieczenia.
7.
Piecz około 30 min w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 170 stopni C.