Deser

Ekspresowe ciasto czekoladowe z malaksera

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 60 min
  • $
  • Gotujący
  • 8

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- malakser

SKŁADNIKI:

200 g mąki
2 jaja
175 g miękkiego masła
50 g kakao
180 ml wrzącej wody
pół łyżeczki sody
180 g cukru
80 ml śmietany
pół tabliczki gorzkiej czekolady

Przepis podstawowy

1.

Wszystkie składniki (poza czekoladą) umieść w malakserze i miksujemy przez 2 minuty z prędkością 4

2.

Przelej do formy wyłożonej papierem do pieczenia, dołóż pół tabliczki czekolady, wciskając kawałki w ciasto.

3.

Piecz 40 minut w 170 stopniach Celsjusza.

4.

Po wyjęciu posyp cukrem pudrem i udekoruj owocami lub bita śmietaną.

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.