Deser
Tort Sachera
- Wege
- Łatwy
- Powyżej 60 min
- $$
- Niegotujący
- 10
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- trzepaczka
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
Suche składniki wymieszaj i przesiej przez sito.
2.
W misie robota umieść jajka z cukrem i cukrem waniliowym.
3.
W ramieniu robta zamontuj trzeaczkę. Uruchom robot ustawiaąc prędkość pracy w pozycję 4.
4.
Ubij jaja na jasna i puszystą masę. Dodaj masło, olej oraz mleko.
5.
Dodaj powidła i miksuj z prędkością 1.
6.
Wlej strumieniem roztopioną czekoladę.
7.
Dalej miksując dodaj suche składniki i mieszaj do połączenia.
8.
Do formy o średnicy 26cm, której dno wyłożone jest papierem do pieczenia przelej przygotowane ciasto, wyrównaj, wstawić do nagrzanego do 180 stopni (góra-dół) piekarnika. Piec ok 50minut do suchego patyczka.
Upieczone ciasto przekroić na pół, przełożyć przygotowana konfiturą.
Czekoladę na polewę połamać dodać śmietankę i rozpuścić w kąpieli wodnej. Wylać na ciasto i równo rozsmarować. Dekoracje z pasków można wykonać fantazyjnie przy użyciu wykałaczki.