Deser
Gateau au chocolat
- Wege
- Łatwy
- Do 30 min
- $$
- Gotujący
- 6
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- mieszadło elastyczne
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
W ramieniu robota zamontuj mieszadło elastyczne.
2.
Misę robota ogrzej do 30 stopni Celsjusza, prędkość pracy robota ustaw na 2.
2.
W ciepłej misie umieść masło oraz czekoladę. Rozpuść, przelej do ciepłej miseczki ceramicznej
3.
W czystej misie robota umieść jaja i cukier. Uruchom robot ustawiając predkość pracy w pozycję 4, ubij jaja na gładką jasną masę.
4.
Do jajek wlej masę czekoladową. Na koniec wsyp mąkę i dobrze wymieszaj.
5.
Gotową masę wlej do wysmarowanych masłem i obsypanych bułka tartą metalowych foremek do babeczek.
6.
Piecz w rozgrzanym piekarniku w temp.210 st.C. przez ok 10min.
7.
Podawaj zaraz po upieczeniu z musem owocowym i lodami waniliowymi