Deser

Gateau au chocolat

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $$
  • Gotujący
  • 6

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- mieszadło elastyczne

SKŁADNIKI:

4g mąki
20g cukru
1 jajko
1 żółtko
50g masła
50g gorzkiej czekolady

Przepis podstawowy

1.

W ramieniu robota zamontuj mieszadło elastyczne.

2.

Misę robota ogrzej do 30 stopni Celsjusza, prędkość pracy robota ustaw na 2.

2.

W ciepłej misie umieść masło oraz czekoladę. Rozpuść, przelej do ciepłej miseczki ceramicznej

3.

W czystej misie robota umieść jaja i cukier. Uruchom robot ustawiając predkość pracy w pozycję 4, ubij jaja na gładką jasną masę.

4.

Do jajek wlej masę czekoladową. Na koniec wsyp mąkę i dobrze wymieszaj.

5.

Gotową masę wlej do wysmarowanych masłem i obsypanych bułka tartą metalowych foremek do babeczek.

6.

Piecz w rozgrzanym piekarniku w temp.210 st.C. przez ok 10min.

7.

Podawaj zaraz po upieczeniu z musem owocowym i lodami waniliowymi

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.