Deser
Piernik ciotki Hildy
- Wege
- Łatwy
- Do 60 min
- $
- Niegotujący
- 10
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- hak do ciasta
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
Przygotuj ciasto: Wszystkie skłądniki umieść w misie robota. W ramieniu robota zamontuj hak do ciasta. Uruchom robot ustawiając prędkość pracy w pozycję 1. Wyrabiaj 7-8 minut.
2.
Ciasto podziel a dwie części. Każdą rozwałkuj tak by zmieściły się do przygtowanej bachy.
3.
Blachę wyłóż papierem do pieczenia, na nim umieść pierwszy placek. Placek posmaruj powidłami. Przykryj drugim plackiem.
4.
Piecz przez 50 minut (do suchego patyczka) w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza.
5.
Po upieczeniu będzie bardzo twarde, mięknie po ok 1 - 2 dniach.