Deser

Lody sernikowe na patyku

  • Wege
  • Łatwy
  • Powyżej 60 min
  • $$
  • Niegotujący
  • 10

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- mieszadło K

- mieszadło elastyczne

SKŁADNIKI:

1 kg sera,
5 jajek,
1 torebka budyniu waniliowego,
1 szklanka śmietany kremówki 36%,
pół szklanki cukru,
1 czubata łyżka mąki pszennej,
1 łyżka ekstraktu z wanilii
5 czekolad mlecznych
5 łyżek oleju kokosowego

Przepis podstawowy

1.

W misie robota umieść 1 kg sera, 5 jajek, 1 torebkę budyniu waniliowego, 1 szklankę śmietany kremówki 36%, pół szklanki cukru, 1 czubatą łyżkę mąki pszennej, 1 łyżkę ekstraktu z wanilii.

2.

W ramieniu robota zamontuj mieszadło elastyczne. Uruchom robot ustawiając prędkość pracy w pozycję 1 nastęoie 2. Mieszaj do połączenia składników.

3.

Sernik piecz w kąpieli wodnej około 60 minut w 165 stopniach Celsjusza (termoobieg)

4.

Po upieczeniu odstaw do wystygniecia.

5.

Gdy sernik wystygnie przełóż go do misy robota.

6.

W ramieniu robota zamontuj mieszadło K. Uruchom robot ustawiając predkośc pracy w pozycję 1.

7.

Mieszaj do rozdrobnienia.

8.

Rozdrobiony sernik włóż do foremki na lody (cakesicles), ugnieć, w środku umieść patyczek. Gotową formę włóż na minimum 2-3h do zamrazarki (zależnie od ustawionej temperatury - sernik musi zamarznąć)

9.

5 czekolad mlecznych roztop w kąpieli wodnej dodając 5 łyżeczek oleju kokosowego. Najlepiej zrobić to w wysokim i stosunkowo wąskim naczyniu.

10.

Wyjmij serniki z formy. Każdy serniczek mocz w czekoladzie a następnie dowolnie dekoruj i odkłóż do zastygnięcia

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.