Deser
Lody sernikowe na patyku
- Wege
- Łatwy
- Powyżej 60 min
- $$
- Niegotujący
- 10
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- mieszadło K
- mieszadło elastyczne
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
W misie robota umieść 1 kg sera, 5 jajek, 1 torebkę budyniu waniliowego, 1 szklankę śmietany kremówki 36%, pół szklanki cukru, 1 czubatą łyżkę mąki pszennej, 1 łyżkę ekstraktu z wanilii.
2.
W ramieniu robota zamontuj mieszadło elastyczne. Uruchom robot ustawiając prędkość pracy w pozycję 1 nastęoie 2. Mieszaj do połączenia składników.
3.
Sernik piecz w kąpieli wodnej około 60 minut w 165 stopniach Celsjusza (termoobieg)
4.
Po upieczeniu odstaw do wystygniecia.
5.
Gdy sernik wystygnie przełóż go do misy robota.
6.
W ramieniu robota zamontuj mieszadło K. Uruchom robot ustawiając predkośc pracy w pozycję 1.
7.
Mieszaj do rozdrobnienia.
8.
Rozdrobiony sernik włóż do foremki na lody (cakesicles), ugnieć, w środku umieść patyczek. Gotową formę włóż na minimum 2-3h do zamrazarki (zależnie od ustawionej temperatury - sernik musi zamarznąć)
9.
5 czekolad mlecznych roztop w kąpieli wodnej dodając 5 łyżeczek oleju kokosowego. Najlepiej zrobić to w wysokim i stosunkowo wąskim naczyniu.
10.
Wyjmij serniki z formy. Każdy serniczek mocz w czekoladzie a następnie dowolnie dekoruj i odkłóż do zastygnięcia