Przystawka
pizza gwiazda z ricottą i fetą
- Wege
- Łatwy
- Powyżej 60 min
- $
- Niegotujący
- 10
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- hak do ciasta
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
Składniki ciasta umieść w misie robota. W ramieniu robota zamontuj hak do ciasta.
2.
Ciasto na pizzę wyrabiaj 10 minut z predkością 1
3.
Odstaw ciasto do wyrośnięcią pod przykryciem na 2 godziny.
4.
Ciasto podziel na 3 porcje. Z porcji uformuj kulki.
5.
Odstaw kulki w naoliwionych, osobnych pojemiczkach na 6 godzin.
6.
Ciasto rozciągnij na płasko w ksztalcie koła. Ponacinaj delikatnie brzegi ciasta w 8 miejscachn każdym elemencie umieść nieco sera i zawiń rożki z nadzieniem serowym. Dodaj pomidory i pastę.
7.
Wypiekaj w piearniku nagrzanym do 240 stopni Celsjusza do uzyskania koloru (5-6 minut). Po wypieku dodaj resztę składników.