• pizza gwiazda z ricottą i fetą

Przystawka

pizza gwiazda z ricottą i fetą

  • Wege
  • Łatwy
  • Powyżej 60 min
  • $
  • Niegotujący
  • 10

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- hak do ciasta

SKŁADNIKI:

Ciasto:
500 g mąki 00,
310 g wody,
15 g soli,
10 g oliwy,
3 g drożdzy świeżych.
Dodatki:
słodkie pomiodry San Marzano,
pikantna pasta z Nduji i octu śliwkowego,
feta
ricotta
straciatela
zielony pieprz.

Przepis podstawowy

1.

Składniki ciasta umieść w misie robota. W ramieniu robota zamontuj hak do ciasta. 

2.

Ciasto na pizzę wyrabiaj 10 minut z predkością 1

3.

Odstaw ciasto do wyrośnięcią pod przykryciem na 2 godziny.

4.

Ciasto podziel na 3 porcje. Z porcji uformuj kulki.

5.

Odstaw kulki w naoliwionych, osobnych pojemiczkach na 6 godzin.

6.

Ciasto rozciągnij na płasko w ksztalcie koła. Ponacinaj delikatnie brzegi ciasta w 8 miejscachn każdym elemencie umieść nieco sera i zawiń rożki z nadzieniem serowym. Dodaj pomidory i pastę.

7.

Wypiekaj w piearniku nagrzanym do 240 stopni Celsjusza do uzyskania koloru (5-6 minut). Po wypieku dodaj resztę składników.

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.