Deser
Faworki z pieca
- Wege
- Łatwy
- Do 60 min
- $
- Niegotujący
- 10
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- hak do ciasta
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
Przygotuj zaczyn.
Drożdże połącz z 1 łyżką mąki, 1 łyżką cukru oraz podgrzanym mlekiem, odstaw na około 10 min do wyrośnięcia.
2.
W misie robota umieść wszystkie składniki wraz z zaczynem.
3.
W ramieniu robota zamontuj hak do ciasta, ustaw prędkość pracy na 1. Wyrabiaj ciasto 10 min. Ciasto musi być plastyczne .
4.
Ciasto wałkuj na około 0,3 cm, pokrój paski tak jak na faworki.
4.
Wykładamy na blache, posmaruj jajkiem, odstaw na 10 min do wyrośnięcia.
5.
Piekarnik nagrzej do 170 stopni, pieczemy około 10 min.
6.
Posyp cukrem pudrem lub udekoruj lukrem.