• Krem z czerwonej fasoli  CookEasy+
  • Krem z czerwonej fasoli  CookEasy+

Zupa

Krem z czerwonej fasoli CookEasy+

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $
  • Gotujący
  • 4

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- mieszadło uniwersalne

SKŁADNIKI:

200 g mrożonych jarzyn,
1 puszka czerwonej fasoli,
400 ml bulionu,
25g masła,
natka pietruszki,
sól,
pieprz,
kminek,
kilka kropel tabasco,
sok z 1/4 pomarańczy

Przepis podstawowy

1.

W misie robota umieść mieszadło.

2.

Uruchom robot, ustaw temperaturę gotowania na 95st.C.,zatwierdż.

3.

Prędkość pracy robota ustaw w pozycję 2 z łyżeczką. Na dnie misy umieść masło, pozwól mu się roztopić.

4.

Na rozgrzanym maśle umieść jarzyny.

5.

Ustaw czas na 5 minut.

6.

Po wskazanym czasie dodaj nie odsączoną fasolę. Całość gotuj kolejne 10 minut.

7.

Następnie dodaj 100 ml bulionu.

8.

W miejsce mieszadła umieść noże do siekania.

9.

Uruchom robot ustawiając rędkość pracy w pozycję 5, a następnie max. Miksuj do uzyskania gładkiej konystencji.

10.

Zatrzymaj robot, mieszadło umieśc spowrotem usuwając noże.

11.

Dodaj pozostały bulion, przyprawy oraz sok z cytryny. Gotuj 5 minut. Mozesz podawać z gęstą śmietną lub grzankami.

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.