Zupa
Krem z czerwonej fasoli CookEasy+
- Wege
- Łatwy
- Do 30 min
- $
- Gotujący
- 4
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- mieszadło uniwersalne
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
W misie robota umieść mieszadło.
2.
Uruchom robot, ustaw temperaturę gotowania na 95st.C.,zatwierdż.
3.
Prędkość pracy robota ustaw w pozycję 2 z łyżeczką. Na dnie misy umieść masło, pozwól mu się roztopić.
4.
Na rozgrzanym maśle umieść jarzyny.
5.
Ustaw czas na 5 minut.
6.
Po wskazanym czasie dodaj nie odsączoną fasolę. Całość gotuj kolejne 10 minut.
7.
Następnie dodaj 100 ml bulionu.
8.
W miejsce mieszadła umieść noże do siekania.
9.
Uruchom robot ustawiając rędkość pracy w pozycję 5, a następnie max. Miksuj do uzyskania gładkiej konystencji.
10.
Zatrzymaj robot, mieszadło umieśc spowrotem usuwając noże.
11.
Dodaj pozostały bulion, przyprawy oraz sok z cytryny. Gotuj 5 minut. Mozesz podawać z gęstą śmietną lub grzankami.