• Barszcz ukraiński WEGE  CookEasy+
  • Barszcz ukraiński WEGE  CookEasy+

Zupa

Barszcz ukraiński WEGE CookEasy+

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $
  • Gotujący
  • 4

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- mieszadło uniwersalne

SKŁADNIKI:

2 gotowane lub pieczone buraczki,
1/8 kapusty włoskiej (lub pekińskiej),
1 pomidor,
25g masła,
150 g białej fasoli z puszki,
200 g mrożonych jarzyn,
200 ml kiszonego barszczu,
sól,
pieprz,
liść laurowy,
2-3 ziela angielskie

Przepis podstawowy

1.

W misie robota umieść mieszadło.

2.

Uruchom robot, ustaw temperaturę gotowania na 95st.C.,zatwierdź.

3.

Prędkość pracy robota ustaw w pozycję 2 z łyżeczką. Na dnie misy umieść masło, pozwól mu się roztopić.

4.

Do misy robota zetrzyj buraczki (tarka o dużych oczkach) dodaj także jarzyny.

5.

Ustaw czas na 5 minut.

6.

Po wskazanym czasie zetrzyj kapustę (tarcza do cięcia) oraz pomidora. Całość gotuj kolejne 10 minut w temperaturze 97st.C.

7.

Następnie dodaj bulion, oraz przyprawy . Gotuj 10 minut w temperaturze 98st.C.

8.

Na koniec dodaj zakwas i gotuj jeszcze 1-2 minuty.

 

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.