Danie główne
Kurczak po chińsku CookEasy+
- Z mięsem
- Łatwy
- Do 30 min
- $$
- Gotujący
- 6
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- mieszadło uniwersalne
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
W misie robota zamontuj mieszadło.
2.
Uruchom robot, ustaw temperaturę smażenia na 130st.C. zatwierdź.
3.
Prędkość pracy ustaw na 1 z łyżeczką.
4.
Na dno misy wlej olej, pozwól mu się rozgrzać.
5.
Na rozgrzanym oleju umieść paski fieta.
6.
Smaż mięso przez 5 minut.
7.
Dodaj mieszankę chińską, przyprawy oraz pędy bambusa.
8.
Smaż całość przez 5 minut.
9.
Zmniejsz temperarturę do 100 st.C. następnie dodaj sos sojowy oraz sos słodko kwaśny.
10.
Gotuj 10 minut.
11.
W miseczce połącz 100 ml wody z mąką ziemniaczaną. Dodaj do potrawy.
12.
Całość gotuj 5 minut. Podawaj z ryżem lub makaronem