Danie główne
Wieprzowina po tajsku CookEasy+
- Z mięsem
- Łatwy
- Do 30 min
- $$
- Gotujący
- 5
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- mieszadło uniwersalne
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
W misie robota zamontuj mieszadło.
2.
Uruchom robot, ustaw temperaturę smażenia na 135st.C. zatwierdź.
3.
Prędkość pracy ustaw na 1 z łyżeczką.
4.
Na dno misy wlej olej, pozwól mu się rozgrzać.
5.
Na rozgrzanym oleju umieść pokrojone w paski mięso.
6.
Smaż przez 10 minut.
7.
Dodaj poszatkowaną cebulę, paprykę, pieczarki, pora i marchewkę wraz z czosnkiem (użyj tarczy do plasterkowania)
8.
Smaż całość przez kolejne 10 minut
9.
Dodaj 200 ml wody połączonej z mąką ziemniaczaną
10.
Gotuj 10 minut zmniejszając temperaturę do 97st.C.
11.
Dopraw. Podawaj z makaronem, ryżem lub pieczywem.