• Sorbet truskawkowy
  • Sorbet truskawkowy

Deser

Sorbet truskawkowy

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $
  • Niegotujący
  • 3

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- blender

SKŁADNIKI:

50 dag truskawek,
¾ szklanki wody,
2 łyżki cukru,
1 listek mięty.

Przepis podstawowy

1

Truskawki odszypułkuj i umyj.

2

Wszystkie składniki włóż do kielicha blendera i zmiksuj na jednolitą masę.

3

Przełóż masę do pojemnika i włóż do zamrażarki. Mieszaj co godzinę, aż konsystencja będzie przypominać sorbet.

4

Możesz do smaku dodać listek mięty.

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.