• Pasta z awokado „Guacamole”
  • Pasta z awokado „Guacamole”

Przystawka

Pasta z awokado „Guacamole”

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $
  • Niegotujący
  • 2

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- blender

SKŁADNIKI:

1 średnia czerwona cebula,
1 duży pomidor,
2 średnie ząbki czosnku,
1 mała czerwona papryczka chili,
garść świeżej kolendry,
6 dojrzałych awokado,
sok z 1 limonki,
1 łyżka oliwy,
sól + pieprz do smaku.

Przepis podstawowy

1

Przekrój awokado, wypestkuj i wyciągnij miąższ.

2

W kielichu blendera umieść awokado i sok z limonki.

3

Dodaj obraną cebulę, przekrojonego na pół pomidora, obrany czosnek, całą papryczkę chili, kolendrę oraz oliwę. Zmiksuj razem do uzyskania pasty.

4

Dopraw do smaku solą i pieprzem.

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.