Zupa
Krem z pora
- Ryba
- Łatwy
- Do 30 min
- $$
- Niegotujący
- 4
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- blender
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1
Pora oczyść z zewnętrznych liści, umyj i pokrój w półplasterki. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Cebulę obierz i pokrój w kostkę.
2
W garnku rozgrzej oliwę, następnie dodaj pora, cebulę i ziemniaki; smaż 4–5 minut, mieszając co jakiś czas.
3
Podsmażone warzywa zalej wywarem i zagotuj. Następnie zmniejsz ogień i gotuj 15–20 minut, do miękkości warzyw.
4
Garnek zestaw z ognia, dodaj pokruszony twaróg i zmiksuj przy pomocy blendera do konsystencji gładkiego kremu. Dopraw solą i pieprzem.
5
Na talerzach rozłóż kawałki wędzonego łososia, zalej gorącą zupą, posyp świeżymi ziołami, sezamem i słonecznikiem uprażonym na suchej patelni.