Zupa
Krem z brokułów
- Wege
- Łatwy
- Do 30 min
- $
- Niegotujący
- 4
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- blender
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1
Oliwę rozgrzej w garnku, następnie wrzuć obraną i pokrojoną w piórka cebule oraz pokrojone w cienkie plasterki ząbki czosnku; cały czas mieszając, smaż 3–4 minuty dotąd, aż czosnek i cebula staną się lekko szkliste.
2
Zalej wywarem, dodaj cząstki brokułu i gotuj 10–15 minut, aż będą miękkie.
3
Zupę wlej do kielicha blendera, dodaj kumin, płatki migdałów, ser i zmiksuj do konsystencji gładkiego kremu. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
4
Rozlej na talerze i posyp posiekaną zieloną pietruszką.