• Sorbet malinowy
  • Sorbet malinowy

Deser

Sorbet malinowy

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $
  • Niegotujący
  • 3

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- blender

SKŁADNIKI:

½ kg malin,
½ szklanki wody,
¼ szklanki białego wytrawnego wina,
3 łyżki cukru,
1 listek mięty.

Przepis podstawowy

1

Maliny umyj i osącz na sitku lub durszlaku.

2

Wszystkie składniki włóż do kielicha blendera i zmiksuj do konsystencji jednolitej masy.

3

Przełóż masę do pojemnika i włóż do zamrażarki. Mieszaj co godzinę, aż jej konsystencja będzie przypominać sorbet.

4

Do dekoracji dodaj listek mięty

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.