• Pasta z makreli
  • Pasta z makreli

Przystawka

Pasta z makreli

  • Ryba
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $
  • Niegotujący
  • 4

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- blender

SKŁADNIKI:

1 makrela wędzona (ok. 15 dag),
10 dag kaszy jaglanej (ok. 1 szklanki),
1 cebula,
1 ząbek czosnku,
1 łyżka musztardy,
1 łyżka jogurtu naturalnego,
4 łyżki kaparów,
sól, czarny pieprz.

Przepis podstawowy

1

Kaszę jaglaną ugotuj i wystudź.

2

Makrelę obierz ze skóry i ości.

3

Kapary posiekaj. Czosnek przeciśnij przez praskę.

4

Rybę, kaszę, cebulę i czosnek włóż do kielicha blendera, dodaj musztardę i jogurt, zmiksuj do konsystencji gładkiej pasty.

5

Wymieszaj z kaparami, dopraw do smaku solą i pieprzem.

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.