• Mus jabłkowy
  • Mus jabłkowy

Deser

Mus jabłkowy

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $
  • Niegotujący
  • 4

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- blender

SKŁADNIKI:

1 kg jabłek (ok. 6 sztuk),
pół szklanki soku pomarańczowego,
1 laska cynamonu,
10 dag gorzkiej czekolady (82%),
pół szklanki śmietanki kokosowej.

Przepis podstawowy

1

Jabłka obierz i wytnij gniazda nasienne.

2

Owoce przełóż do garnka, zalej sokiem, dodaj cynamon i duś do miękkości, około 15–20 minut.

3

Wyciągnij cynamon, jabłka wystudź i zmiksuj w blenderze. Mus przełóż do pucharków.

4

Czekoladę ze śmietanką rozpuść na parze, polej nią mus jabłkowy. Odstaw pucharki do lodówki, aby deser zastygł.

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.