Deser

"Mleko" migdałowe

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $
  • Niegotujący
  • 4

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- blender

SKŁADNIKI:

1 szklanka migdałów (ok. 15 dag),
4 szklanki przegotowanej wody.

Przepis podstawowy

1

Migdały wsyp do miski, zalej wodą i odstaw na noc.

2

Następnego dnia odcedź migdały na sitku i obierz ze skórki.

3

Zmiksuj migdały w blenderze z dodatkiem wody.

4

Odciśnij mleko na gęstym sitku lub na kawałku gazy.

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.