• Dżem z malin

Przystawka

Dżem z malin

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 60 min
  • $
  • Niegotujący
  • 4

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- blender

SKŁADNIKI:

1 kg malin,
25 dag cukru,
sok z połowy cytryny.

Przepis podstawowy

1

Zmiksuj maliny blenderem i przetrzyj przez sitko do garnka.

2

Wsyp cukier, dodaj sok z cytryny, dokładnie wymieszaj i smaż 30–40 minut, aż dżem zgęstnieje. Mieszaj, aby się nie przypalił.

3

Dżem przełóż do słoików, szczelnie zakręć i pasteryzuj.

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.