• Dżem truskawkowy

Przystawka

Dżem truskawkowy

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 60 min
  • $
  • Niegotujący
  • 6

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- blender

SKŁADNIKI:

2 kg truskawek,
50 dag cukru.

Przepis podstawowy

1

Truskawki umyj, osącz na durszlaku, usuń szypułki.

2

Owoce zmiksuj w blenderze, przełóż do rondla, dodaj cukier i doprowadź do wrzenia.

3

Smaż 30–40 minut, aż dżem uzyska odpowiednią gęstość. Mieszaj, aby się nie przypalił.

4

Gorący dżem nakładaj do wyparzonych słoików, zamknij je i pasteryzuj.

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.