Deser
Torcik marchewkowy z kremem waniliowym
- Wege
- Łatwy
- Powyżej 60 min
- $
- Gotujący
- 8
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- trzepaczka
- malakser
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
Ciasto:
- W misie robota planetarnego umieść mokre składniki i lekko je ubij za pomocą trzepaczki.
- Następnie dodaj wszystkie składniki suche i wymieszaj.
- Zetrzyj marchewkę za pomocą malaksera i tarczy o grubych oczkach oraz posiekaj w nim orzechy (najlepiej sprawdzi się ostrze do siekania).
- Wyciągnij misę z robota, dodaj marchewkę oraz orzechy i wymieszaj ręcznie.
- Masę przelej do małej tortownicy (około 18 cm) i piecz około 45 minut w 180 stopniach.
- Po upieczeniu ciasto ostudź, a następnie przekrój na 2 lub 3 blaty i przełóż je kremem.
Krem:
- W misie robota za pomocą mieszadła elastycznego wymieszaj wszystkie składniki kremu.
- Biszkopt przełóż kremem, udekoruj twoimi ulubionymi owocami: ja lubię w tym torcie dodatek truskawek i borówek.