• Zupa krem z zielonych warzyw
  • Zupa krem z zielonych warzyw

Przystawka

Zupa krem z zielonych warzyw

  • Z mięsem
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $
  • Gotujący
  • 1

Przystawki, których będziesz potrzebować:

SKŁADNIKI:

1 brokuł
2 cukinie
zielona papryka
1l bulionu warzywnego
50 ml śmietanki kremówki
natka pietruszki
łyżka oliwy
garść grzanek

Przepis podstawowy

  1. Warzywa umyj. Brokuły podziel na małe różyczki, cukinie pokrój w większą kostkę a paprykę w małą kosteczkę. Wszystkie warzywa umieść w naczyniu żaroodpornym, polej oliwą i piecz 30 minut w 180 stopniach.
  2. Po tym czasie umieść wszystkie warzywa blenderze, dodaj 300ml wywaru i zmiksuj całość na zielony gesty krem.
  3. Zupę przelej do garnka, dodaj pozostały bulion i dopraw do smaku.
  4. Przed podaniem dodaj już bezpośrednio do misek, po łyżce śmietanki, grzanek i posiekanej pietruszki.

 

 

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.