Deser
Brownie
- Wege
- Łatwy
- Do 60 min
- $
- Gotujący
- 8
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- mieszadło elastyczne
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
- Masło pokrój na mniejsze kawałki, a czekoladę połam. Te dwa składniki umieść w misie robota z funkcją podgrzewania i ustaw temperaturę 60 stopni. Podgrzewaj aż czekolada i masło całkowicie się rozpuszczą.
- Do masy dodaj jajka, cukier, cukier waniliowy i mieszaj mieszadłem elastycznym na średnich obrotach. Następnie stopniowo dodawaj mąkę, kakao oraz sól.
- Gdy masa uzyska jednolita konsystencję wyjmij misę z robota, dodaj posiekane orzechy i wymieszaj ręcznie.
- Masę przelej do okrągłej lub prostokątnej formy (u mnie o wymiarach 20x20) i piecz 30 minut w temperaturze 180 stopni. Możesz skrócić ten czas jeśli lubisz bardziej „mokrą” konsystencje ciasta lub wydłużyć o kilka minut, jeśli wolisz brownie bardziej wypieczone. Smacznego!