• Bulion francuski  CookEasy+
  • Bulion francuski  CookEasy+
  • Bulion francuski  CookEasy+

Zupa

Bulion francuski CookEasy+

  • Z mięsem
  • Łatwy
  • Powyżej 60 min
  • $
  • Gotujący
  • 6

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- mieszadło uniwersalne

SKŁADNIKI:

500 g żołądków drobiowych
2 marchewki
4-5 cebul
1 por
1 pomidor
3 ząbki czosnku
1/6 selera
Sól
Pieprz
Tymianek

Przepis podstawowy

1. 

Żołądki oczyść i podziel 

2.

Warzywa obierz i pokrój w połówki lub ćwiartki

3.

Warzywa umieść w misie robota CookEasy+, wyposażonej w noże do siekania

4.

Uruchom robot, ustawiając prędkość 10 na 10 sekund

5.

Załóż mieszadło

6.

Do warzyw dodaj 1 l wody oraz żołądki

7.

Ustaw temp. 85°C i czas 1h 50m i prędkość 1 z łyżeczką

8.

Po wskazanym czasie, zmień temperaturę na 98° C i gotuj jeszcze 5 minut, dopraw.

9.

Bulion będzie idealny po około 30 minutach odpoczynku

 

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.