Przystawka
Naleśniki z masłem orzechowym i owocami
- Wege
- Łatwy
- Do 30 min
- $
- Niegotujący
- 2
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- blender
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1
Prażone w piekarniku orzechy blenduj z miodem do uzyskania pożądanego efektu – gładkiej masy.
2
Mąkę, mleko, wodę, jajko, sól oraz olej wymieszaj w blenderze do gładkiej konsystencji, a następnie odstaw na kilka minut.
3
Na patelnię wylej cienką warstwę ciasta, dokładnie rozprowadź po dnie i smaż z obu stron. Ciepłe naleśniki smaruj przygotowanym wcześniej masłem orzechowym, posyp owocami, np. malinami i borówkami, złóż w chusteczkę lub zwiń w rulonik.
4
Całość posyp cukrem pudrem lub cynamonem.