Danie główne
Wege pierogi z fasolą
- Wege
- Łatwy
- Do 60 min
- $
- Niegotujący
- 4
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- hak do ciasta
- blender
- wałkowarka do makaronu
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
Fasolę zalej wodą na noc (około 10 godzin). Po tym czasie wodę zlej a fasolę zalej świeżą wodą i gotuj do miękkości fasoli ( około 50 - 60 minut) z dodatkiem ziela angielskiego i liści laurowych. Posól pod koniec gotowania.
2.
Po ugotowaniu, odcedź fasolę i dodaj zioła.
3.
Cebulę drobno posiekaj i podsmaż na oleju, pod koniec smażenia dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek.
4.
Fasolę, cebulę oraz przyprawy i 2 łyżki oliwy z oliwek umieść w kielichu blendera.
5.
Blender umieść na ramieniu robota, uruchom robot ustawiając predkość pracy w pozycję 4 następnie 5, czas 30-45 sekund
6.
Przygotuj ciasto: do misy robota wsyp mąkę i sól, dodaj wrzącą wodę i olej.
7.
W ramieniu robota zamontuj hak do ciata. Uruchom robot ustawiając prędkość pracy w pozycję 1. Wyrabiaj ciasto przez 5-6 minut.
8.
Wyrobione ciasto przykryj ściereczką i odczekaj około godziny.
9.
Ciasto rozwałkuj z pomocą wałkowarki (pozycja 2 lub 3)
10.
Z ciasta wycinaj koła, na środku każdego umieść nieco farszu. Złącz brzegi ciasta i umieść pierogi w osolonym wrątku. Gotuj 3 minuty od wypłynięcia.
11.
Przygotuj okrasę: Kaszę ugotuj, i umieść z pozostałymi składnikami okrasy na patelni. Upraż i polej oliwą z oliwek
Fasolę zalej wodą na noc (około 10 godzin). Wogę zlej, zalej fasolę świeżą wodą i gotu do miękkości fasoli ( około 50 - 60 minut) z dodatkiem ziela angielskiego i liści laurowych. Posól pod koniec gotowania.
5.
Po ugotowaniu, odcedź fasolę i wyrzucamy zioła.
6.
Cebulę drobno posiekaj i smaż na oleju, pod koniec smażenia dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek.
7.
Fasolę, cebulę oraz przyprawy i 2 łyżki oliwy z oliwek umieść w kielichu blendera.
8.
Blender umieść na ramieniu robota, uruchom robot ustawiając predkość pracy w pozycję 4 następnie 5, czas 30-45 sekund