Danie główne

Palcuszki warzywne

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $
  • Gotujący
  • 1

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- mieszadło K

- malakser

SKŁADNIKI:

2 średnie cukinie
2 marchewki
1 cebula
1/3 pora
4-5 łyżek mąki orkiszowej
Natkę pietruszki i koperek
2-3 jajka

Przepis podstawowy

1.

Cebulę i por, koperek oraz natkę pietruszki posiekaj w młynku uniwersalnym.

2.

Na ramieniu robota zamontuj malakser wyposażony w tarczę o małych oczkach.

3.

Uruchom robot, ustaw prędkość w pozycję 4. Zetrzyj marchew oraz cukinię

4.

Składniki placuszków umieść w misie robota. Dodaj 2-3 jajka oraz mąke.

5.

W ramieniu robota zamontuj mieszadło K, uruchom robot ustawiając prędkość 1.

Sprawdź konsystencję. Jeśli ciasto jest za gęste dodaj odrobinę wody. Dopraw solą pieprzem i ewentualnie czerwoną słodką papryką.

6.

Placuszki są dość słodkie z racji sporej ilości marchwii.

7.

Placki piecz w piekarniku góra/dół na 180-190 stopni około 30-40 min, skraplacjąc odrobiną oleju

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.