Danie główne
Palcuszki warzywne
- Wege
- Łatwy
- Do 30 min
- $
- Gotujący
- 1
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- mieszadło K
- malakser
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
Cebulę i por, koperek oraz natkę pietruszki posiekaj w młynku uniwersalnym.
2.
Na ramieniu robota zamontuj malakser wyposażony w tarczę o małych oczkach.
3.
Uruchom robot, ustaw prędkość w pozycję 4. Zetrzyj marchew oraz cukinię
4.
Składniki placuszków umieść w misie robota. Dodaj 2-3 jajka oraz mąke.
5.
W ramieniu robota zamontuj mieszadło K, uruchom robot ustawiając prędkość 1.
Sprawdź konsystencję. Jeśli ciasto jest za gęste dodaj odrobinę wody. Dopraw solą pieprzem i ewentualnie czerwoną słodką papryką.
6.
Placuszki są dość słodkie z racji sporej ilości marchwii.
7.
Placki piecz w piekarniku góra/dół na 180-190 stopni około 30-40 min, skraplacjąc odrobiną oleju