Przystawka

Wytrawne rurki "wiosenne" z łososiem

  • Ryba
  • Łatwy
  • Powyżej 60 min
  • $$
  • Niegotujący
  • 8

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- mieszadło K

- hak do ciasta

SKŁADNIKI:

210 ml wody
1/2 łyżeczki cukru
10 g świeżych drożdży
1 łyżeczka soli
450 g mąki
1 łyżka oleju.

Przepis podstawowy

1.

W rameiniu robota zamontuj hak do ciasta.

2.

W misie robota umieść drożdże, cukier oraz ciepłą wodę. Uruchom robot ustawiając prędkość pracy w pozycję 1.
Mieszaj 30 sekund. Pozostaw na 15 minut.

3.

Nastęnie dodaj resztę składników i zagnieć ciasto ( prędkość 1 czas 5 minut) Ciasto powinno być elastyczne i nie kleić się do rąk.
Ciasto odstaw na 1 godz. do podwojenia objętości.

4.

Po tym czasie rozwałkuj na prostokąt o grubości około 1 cm i wytnij długie paski, które następnie nawiń na rurki.
Zostawiamy na 20min po czym posmaruj żółtkiem z odrobiną mleka i posyp sezamem.

5.

Piecz 20min w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 st. Celsjusza (góra-dół).

6.

W międzyczasie przygotuj nadzienie:
W ramieniu robota zamontuj mieszadło "K"

7.

W misie robota umieść kostkę twarogu wymieszaną z jogurtem naturalnym (około 3 łyżek) oraz 10 g oleju lnianego tłoczonego na zimno
pod koniec dodoaj 200g łososia wędzonego.

8.

Przestudzone rurki napełnij pastą

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.