Przystawka
Wytrawne rurki "wiosenne" z łososiem
- Ryba
- Łatwy
- Powyżej 60 min
- $$
- Niegotujący
- 8
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- mieszadło K
- hak do ciasta
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
W rameiniu robota zamontuj hak do ciasta.
2.
W misie robota umieść drożdże, cukier oraz ciepłą wodę. Uruchom robot ustawiając prędkość pracy w pozycję 1.
Mieszaj 30 sekund. Pozostaw na 15 minut.
3.
Nastęnie dodaj resztę składników i zagnieć ciasto ( prędkość 1 czas 5 minut) Ciasto powinno być elastyczne i nie kleić się do rąk.
Ciasto odstaw na 1 godz. do podwojenia objętości.
4.
Po tym czasie rozwałkuj na prostokąt o grubości około 1 cm i wytnij długie paski, które następnie nawiń na rurki.
Zostawiamy na 20min po czym posmaruj żółtkiem z odrobiną mleka i posyp sezamem.
5.
Piecz 20min w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 st. Celsjusza (góra-dół).
6.
W międzyczasie przygotuj nadzienie:
W ramieniu robota zamontuj mieszadło "K"
7.
W misie robota umieść kostkę twarogu wymieszaną z jogurtem naturalnym (około 3 łyżek) oraz 10 g oleju lnianego tłoczonego na zimno
pod koniec dodoaj 200g łososia wędzonego.
8.
Przestudzone rurki napełnij pastą