Deser
Babka cytrynowa z lukrem
- Wege
- Łatwy
- Powyżej 60 min
- $$
- Niegotujący
- 1
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- mieszadło elastyczne
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
W misie robota zamontuj mieszadło elastyczne.
2.
W misie robota umieść masło oraz cukier. Uruchom robot ustawiając prędkość pracy w pozycję 3 następnie 4.
Ucieraj na puch około 4 minuty
3.
Do masy dodawaj po 1 jajku, nadal ubijając dodaj przesianą mąkę i proszek do pieczenia,
4.
Zmniejsz obroty robota do pozycji 1, dodaj skórkę i sok z cytryny, połącz.
5.
Cisto przełóż do formy, piecz 30min w piekarniku nagrzanym do 175 st.C. (góra - dół), następnie zmniejszyć temperaturę do 160stopni, piecz jeszcze godzinę lub do suchego patyczka
6.
Po upieczeniu, pozostaw w uchylonym piekarniku na 15-20min
7.
Babę wyjmij na kratkę, pozostaw do całkowitego wystudzenia. Polej lukrem, udekoruj malinami i pistacjami